Milion + 5 věcí, které (ne)potřebujete pro svoje miminko


“All you need is love”

Jestli v to věříte, tak (jak už to tak v životě chodí) je velká šance, že se vám narodí miminko. Něco o tom víme ;-)
Proto, když přišel na svět náš Alfréd, řekli jsme si, že se mrkneme na zoubek tomu, co opravdu potřebujete pro svoje čerstvé miminko.

Štastné a milující rodiče už máte, proto na vás budou vyskakovat tisíce nabídek na zaručeně (ne)potřebné vybavení. My se tedy přidáme a pokusíme se vypíchnout to NEJ, co nám z naší zkušenosti (co by rodičů Žofky, “Huga” a Alfréda) přijde fajn.

Připravte si jednu ruku a počítejte s námi:

 

1. Zavinovačka
Používá jí čáp, když nosí děti, stejně tak jako desítky generací před námi.
Něco na tom bude, že se dostávají zpátky do módy. Jejich největší přínos tkví v pohodlné fixaci čerstvě narozeného sviště. Jen si představte být 9 měsíců namačkán v teple u maminky a pak vás vyndají a umístí do velké placaté postýlky. Péřová zavinovačka novorozence krásně stáhne a obemkne, bude tak v prvních týdnech na tomto světě mnohem klidnější.

zavinout se do zavinovaček

 

 

2. Hnízdo
A jsme zpět v přírodě. Ptáci sice do hnízda snáší vejce, ale i jiná zvířata si dělají pelechy tak akorát velké, aby se jim potomci nerozutekli po krajině.
Vaše malé štěstí tak zůstane v klidu tam, kam ho na chvilku odložíte a nejen noční kojení tak nebude složitou logistickou operací.

uhnízdit se

 

 

3. Látková plena
Látkové pleny jsou “švýcarák” každého zkušeného rodiče. Přebalovací podložka, ručník na utírání všeho tekutého, závěs na kočárek, rozšiřující plena pro zdravé kyčle, samozřejmě látková plena pro odpůrce jednorázových.. Užití je opravdu mnoho, ale jedna se nám líbí ze všeho nejvíce:
Svěrací kazajka! Heuréka!
Kdo někdy zkusil miminko pevně stáhnout do trojúhelníku z pleny, ví, jaký to může mít blahodárný účinek. Prvních pár měsíců deti své ručky neovládají a proto je jejich pohyb často rozohní. Spolu s dalšími triky (o které se s vámi taky podělíme) se jedná o jednu z top vychytávek pro první půlrok.

zachumlat se do plen

 

 

4. Spací pytel na uzlík
Tohle super pyžamko udělá z vašeho prcka bílou paní, nebo ducha z pohádek a navíc jeho přebalování bude hračka. Místo klasických 10 patentků rozepněte 2 velké dřevěné knoflíky, nebo rozvážete dole uzel.
A je to, zápasení s kopajícími nožkami je ta tam.

mrknout na naše spací pytle

 

 

5. Kontrastní karty
Skoro každý, kdo k nám na Letnou nebo do Řeznické někdy zavítal je musel vidět.
Za pár let se staly totálním legendou a prodaly se jich opravdu tisíce. Krásně ilustrované oboustranné karty se zvířátky a motivy z lesa, či louky děti zaujmou. Vydrží je studovat často dlouhé minuty. Až děcka povyrostou, rádi budou hádat, kdo je kdo a jaké třeba vydává zvuky. Navíc se stanou stylovou výzdobou každého pokojíčku.
A proč jsou černobílé? Po narození děti nějakou dobu vidí jen černobíle, proto jsou pro ně obrázky hezky zřetelné.

zajít do lesa nebo na louku




Líbí se vám náš seznam? Něco byste rádi doplnili?
Dejte nám vědět co fungovalo vám a co byste rádi viděli příště u nás v obchodě.

Váš “Hugo táta” Honza


tata honza

Prohlédnout produkty z našeho výběru:



Co dalšího máme v kategorii "pro nejmenší"?

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz