Hugova EKO vize

eko vize

Proč je pro nás udržitelná vize důležitá?

V dnešní době není důležité, jak jste velcí, ale jaký máte dopad. Pro naše hračkářství je přirozené a zároveň důležité prezentovat hodnoty, za kterými si od počátku stojíme a které nám dávají smysl. Proto vznikla HugoEKOvize. Seznamte se s tím, jak se snažíme ovlivňovat životy lidí kolem nás, a tím pomáhat naší planetě.


Kolik emisí má na svědomí jedna hračka

Jedna obří nákladní loď zatíží za stejnou dobu životní prostředí více než 50 milionů osobních aut. I proto je pro nás důležité spolupracovat s výrobci z České republiky. Někteří jsou z Letné (a svoje poklady nám nosí třeba cestou do školky), někteří zase z Krkonoš nebo Vysočiny, žádní nám ale neposílají své kontejnery na tisíce kilometrů dlouhý výlet.

Drobnými rozhodnutími můžeme ušetřit planetu dalších emisí a ochránit ji i pro své děti.

doprava
plasty a oceany

Plastové hračky a světové oceány

Plasty jsou problém, který se vymkl kontrole. A to především jednorázové plasty, které se staly rychlým a jednoduchým řešením v mnoha odvětvích.

My proto pečlivě vybíráme výroky, které když už jsou z plastu, jsou dostatečně robustní, aby vydržely ne týdny, ale nejlépe celé generace. Ať už budou s vašimi dětmi na písku, koberci nebo ve vaně. A až jednou doslouží, čeká je nový život díky recyklaci.

Česká certifikace

Každý chce pro své děti jen to nejlepší. Hugo chodí bos je místo, kde to skutečně dostanete. Nabízíme totiž hračky vyrobené a zároveň certifikované v Česku, u nichž nehrozí rizika výskytu ftalátů, špatné konstrukce a nefunkčnosti nebo dokonce nebezpečí.

Naši výrobci jsou léty prověřené firmy s vlastními výrobními kapacitami, dohledatelným původem materiálů a vyladěnými designy.

Získat v Česku certifikaci na novou hračku je velmi obtížné a drahé, což ale na druhou stranu přináší bezpečí pro vás a vaše děti.

certifikace

 

radost po generace

Radost po generace

Žijeme v konzumní společnosti, ale každý z nás má možnost volby. Proto preferujeme hračky s trvalou hodnotou a vysokou kvalitou. Jednoduše proto, aby je mohli použít další děti a další generace a nebylo potřeba kupovat nové stále znovu. Našim snem je vyvíjet a prodávat produkty, které budou bavit a rozvíjet i děti dalších desetiletích.


Opravna hraček

Některé věci už nelze znovu koupit a některé ani nové kupovat nechceme. Hračky uchovávají naše vzpomínky a mohou být kamarádi na celý život. Od začátku šedesátých let až do sametové revoluce sídlila v prostorech Huga na Letné (Milady Horákové 26, Praha 7) opravna hraček Igra. My na tradici navazujeme a otevíráme opravnu znova. Zákazníci malí i velcí budou moci přinést své “kamarády” k opraváři vždy jednou za čtrnáct dní. Pokud to bude v našich silách, dáme jim znovu život a plnou funkčnost.

opravna hracek


Etická odpovědnost

Výroba v Asii má pro značky a prodejce své přednosti. Dostanou produkt za zlomkovou cenu oproti lokální “fair-trade” výrobě. Avšak je také potřeba, aby na svých bedrech nesli rizika vyplývající z vlastností a kvality hračky samotné, ale i odpovědnost za osudy lidí (a často i dětí), které je v dalekých zemích vyrábějí v nevyhovujících podmínkách a za minimální mzdu. Zásadní je též odpovědnost za ochranu přírody v místech, kde se hračky vyrábí. To, zda producent při výrobě hračky myslí jen na zisk, a nebo zároveň i na krajinu, člověka, dodržování legislativy a obecně trvalou udržitelnost, se dá jednodušeji dohledat a ověřit u výrobců, kteří sídlí za rohem a nebo i na druhém konci naší republiky. I proto jsme 100% české hračkářství.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz