Vybíráme hry pro celou rodinu. Co baví tříleťáky a co školáky?


Situace: Sníh z oteplováků pomalu taje na prahu mezi předsíní a kuchyní, již tak zvýšený průtok je podpořen mladším sourozencem utíkajícím (skrz tající řeku) s pytlíkem bombonů do ložnice. Rukavice padá za skříň, mikina si hledá skrýš na zimní spánek (končící až velkým jarním úklidem). Potomstvo svádí boj o ovladačku či tablet. 1:0, rodinná pohoda je (skoro) v tahu! Teď není čas ptát se kdo je kdo, je potřeba konat.
Na scénu přichází Hugova velká skříň společenských, ehm vlastně spíš rodinných her!

Tak co tady máme?

Prcci kolem 3 let
Vědí už co je hra, ale chce to spád a jednoduchá pravidla. Počítání necháme starším, hrajeme s barvami a obrázky. Jemná motorika už pomalu vstupuje do hry.



Šikulky a šikulkové kolem 4 let
Umí už se do toho pořádně zapojit a někteří už zvládnou i počty do 6ti, proto se otevírá svět deskovek na bázi “člověče nezlob se”


Hlavičky kolem 5 let
Logická dedukce a práce s pamětí - to je to co je baví. Umí hádat, ledacos vymyslet a učí se týmové spolupráci. Mají rádi napětí a umí se koncentrovat na náročnější manuální úkoly.


Školáci 6-8 let
Život jim ovlivňuje školní docházka, mozek jim jede na 100%, jsou již hodně chytří a rádi se utkají i s dospěláky. Pokud něco “smrdí penězi”, nebo bláznivými úkoly, je to ta správná hra.

Tak to je náš rychlý výběr. Jak se Vám líbí?
Teď už záleží jen, co je Váš "šálek kávy".
prozkoumat všechny naše rodinné společenské hry
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz