Vláda hlasuje o návrhu na "Hračkovné"

april

Mimořádné zpravodajství z Úřadu vlády 1.4.2020.

Pod velkým tlakem rodin z celého česka přistoupili poslanci k projednání návrhu na prosazení programu pomoci rodinám dětí školního a předškolního věku.

Z důvodu karantény se ocitli statisíce dětí v těsném celodenním kontaktu s jejich rodiči, kteří nyní často zastávají roli pracujících, uklízeček, šiček, učitelek, skautských vedoucích, trenérů a kuchařek.

 

K celé situaci měl tíživou potřebu se vyjádřit také MUDr. Chocholoušek z Centra pro zachování psychického zdraví:

“Je na čase jednat, držet spolu nestačí. Je potřeba využít všech dostupných prostředků. Lůžka na psychiatrických odděleních praskají ve švech. Areál nemocnice v pražských Bohnicích dokonce začali okupovat outdoroví rodiče, stavějící si mezi pavilony stany!”

 

 

kolaz

Někteří poslanci přišli s návrhem tzv. “Hračkovného”, které by zajistilo kreativní, výukové, zábavné a jinak blahodárné hračky do každé rodinyDo domácností by se tak konečně mohly znovu dostat kvalitní hračky od českých dodavatelů.

Pro miminka kousající se nudou stylová kousátka, pro jejich starší sourozence dřevěnou zatloukačku (aby se nemuseli mlátit navzájem), pro uvědomělé tahacího kačera, aby mohli svým potomkům vyprávět: “Děti, když já jsem ještě tahal kačera..”, pro tatínky-kutily pak věšáčky “nevěš hlavu”. Sportovně založení ušetří za kroužky nákupem švihadla nebo skákací gumy, výletníci si zacvrnkají kuličky a maminky si (po tom všem) zaslouží Venušiny kuličky (18+).

 

Návrh počítá s uvolněním 10 miliard korun a už teď se proti němu bouří výrobci antidepresiv a pivovary, kteří zažívají žně.

Jestli vám není situace lhostejná, apelujte na svého poslance, mějte se rádi a sdílejte jen a jen dnes!

 

Pěkný Apríl od Huga!!!

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz